Internationalt anerkendt kunstfotograf Mikkel Urup

Smagfulde og kunstneriske boudoirfoto kan f.eks. udgøre den perfekte morgengave.

Kunstnerisk studie fotografering af dig og/eller din kæreste. Boudoirfoto i høj kunstnerisk kvalitet som fuldender din væg i soveværelset eller stuen. Giv en personlig gave til én du virkelig holder af!

 

- - -
- - -

 

Anmeldelser:

Karin Carabalty: Har haft fornøjelsen af Mikkel Urup som fotograf og han tager de smukkeste billeder, er dybt professionel, er ikke bange for at høre ens egne ideer og giver hans spin på det og man føler sig tryg og i de bedste hænder!

Lone Nielsen: Da jeg blev fotograferet af Mikkel Urup oplevede jeg en meget behagelig og tryg atmosfære. Med hans rolige og professionelle facon, føler man sig helt tryg foran linsen (også uden tøj på). Han har en unik evne, til lynhurtigt at spotte det smukke i ethvert menneske og få det bedste frem i sit kreative arbejde med fotografi. Jeg var oven-ud tilfreds med resultatet. Verdensklasse!

 

 

- - -

 

Boudoir, den ældste kunst...

artikel af boudoirfotograf Mikkel Urup

Det nøgne menneske som inspiration har været med os lige siden opfindelsen af fotografiet og har dermed eksisteret siden ca. 1835. Smukke og sanselige foto af menneskekroppen går aldrig af mode...

"Boudoir" er blevet et synonym for smukke foto af nøgne eller næsten nøgne mennesker i smukke positurer ofte kunstnerisk udført. Oprindeligt betyder "boudoir" et lille elegant værelse hvor man kunne trække sig tilbage til og klæde sig af. Senere er ordet boudoir brugt i mere generelle sammenhænge for et påklædningsværelse. I dag bruges ordet "boudoir" så til at beskrive krative nøgenfoto. Foto som tit gives i kærlighed som en gave til den man elsker, begrebet "morgengave" refererer netop til denne brug, hvor typisk bruden giver brudgommen nogle smukke billeder af sig selv efter bryllupsnatten. En morgengave med boudoirfoto kan godt have erotiske undertoner, men er ikke pornografiske.

Personligt finder jeg portrætdimensionen i et nøgenfoto meget vigtig. Et godt boudoirfoto skal vise personligheden og ikke kun de fysiske træk. Et boudoirfoto mener jeg ikke bør være mere afslørende end hvad man i princippet kan se på en almindelig dansk badestrand. Men i stedet for bikini og badebukser bruger jeg skygger, vinkler og beskæring til skjule de private dele af anatomien.

Det kan være grænseoverskridende at lade sig fotografere nøgen, men min personlige erfaring er faktisk, at folk i løbet af ca. 10 minutter glemmer at de ikke har tøj på... simpelthen fordi selve skabelsen af de smukke foto helt bogstaveligt kommer til at stå i fokus. Nøgenfoto kræver konduite og menneskekundskab hos fotografen, og selvfølgelig en masse kreativ erfaring med lyssætning.

Man bør som fotograf ikke fotografere boudoir, hvis synet af nøgne mennesker gør en forlegen eller usikker, det smitter nemlig af på dem der skal fotograferes. Derfor er det vigtigt at du vælger en dygtig boudoirfotograf som udover at have erfaring har en stil som tiltaler dig. (Alle foto på denne side er selvfølgelig nogen jeg har lavet).

Ingen af de boudoirfoto jeg tager bliver udstillet i andre sammenhænge, med mindre du specifikt har givet mig skriftlig tilladelelse, og det er på ingen måde et krav. Nogen gange spørger jeg bare om lov, fordi jeg har lavet noget som jeg ikke har lavet før og gerne dermed vil have muligheden for at inspirere andre. Men som sagt, ingen foto bliver udstillet uden specifik skriftlig tilladelse, hvis du havde opmærksom på dette punkt er det hermed præciseret. Tillid er en mærkesag!

Det skal nævnes at mine kunstneriske nøgenfoto/boudoirfoto er anerkendt bl.a. i udlandet og jeg er to gange blevet offentliggjort i bogform sammen med andre fotografer fra hele verden. Du kan se mere om dette på min internationale side her. Herhjemme i Danmark har jeg haft foto i f.eks. Tidens Kvinder og er blevet anerkendt som kunstmaler, jeg har bl.a. udstillet 2 gange i træk på Kunstnernes Efterårsudstilling (KE), Sophienholm og har haft mere end 25 udstillinger i kunstforeninger. Du kan se mere om mit arbejde som kunstner her

Mange tænker at de er blevet for gamle eller til at lave nøgenfoto, men alle mennesker er smukke, man skal bare kunne se det smukke i dem:-)

Jeg håber at du nu lader dig inspirere til personligt at prøve boudoirfoto, der er i sagens natur intet mere naturligt end et nøgent menneske... vel?

(Update 18/6. 2015: Jeg laver ikke nøgenfoto mere, undtaget er graviditetsfoto - Se mere her: www.profilfoto.dk )

Mange hilsener

Mikkel Urup
Kunstfotograf

OBS: Mine boudoir foto er bl.a. blevet publiceret internationalt bl.a. i The Mammoth Book Of Erotic Photography samt i mange tidsskrifter både i Danmark og internationalt. Alle foto som jeg tager bliver dog aldrig offentliggjort med mindre at modellen har givet specifik skriftlig tillladelse dertil!

- - -

 

 

Se flere af mine fotos her: www.accanta.com

Copyright © 2012 ved Mikkel Urup & Profilfoto ApS. Alle rettigheder forbeholdt.